آینده نگری یا مطالعات آینده به مطالعه و بررسی امکان های آینده و در اینجا آینده تکنولوژی اشاره دارد.

مهم ترین تغییر جهان آینده که بنیان تغییرات آینده ی جهان را می سازد، ظهور جهان جدیدی است که می توان آن را جهان مجازی » نامید. این جهان در واقع به موازات و گاه مسلط بر جهان واقعی ترسیم می شود. (1)

 تغییرات آینده ی جهان مبتنی بر امکاناتی است که توسعه فضای مجازی در اختیار ما می گذارد. و منطق توسعه فضای مجازی بر مبنای قابلیت های انسان است یعنی فضای مجازی در پی کسب قابلیت های انسان و به عهده گرفتن وظایف اوست.

توسعه اینترنت اشیا و اینترنت همه چیز، فضای مجازی را بیش از پیش به جزوی از ما تبدیل می کند در گذشته برای اتصال به اینترنت مجبور بودیم در خانه یا کافی نت مقابل کامپیوتر بنشینیم و امروزه موبایل ها و اینترنت همراه، اینترنت را همراه ما کرد. اما اینترنت اشیا این امکان را فراهم می کند که فضای مجازی و واقعی بیش از پیش در هم ادغام شوند و شاید بتوان ادعا کرد که دیگر مرز مشخصی میان این دو فضا وجود نخواهد داشت.

توسعه هوش مصنوعی یکی دیگر از پیش بینی های آینده است. که البته نگرانی هایی هم برای انسان ها به وجود آورده است. ما نمی دانیم که آیا ممکن است هوش مصنوعی از توانایی های هوش انسانی پیشی بگیرد ؟ و آیا ممکن است که حیات انسانی ما توسعه هوش های مصنوعی به خطر ببیافتد یا نه ؟

ما حالا می بینیم که رایانه ها هم می توانند ببینند و هم می توانند بخوانند، و البته، نشان دادیم که می توانند چیزی را که می شنوند بفهمند. آن ها حتی می توانند بنویسند. (2)

هوش مصنوعی به امکان آموزش متکی به خود دست یافته است و بنابراین دیگر توسعه اش چندان به دست انسان نیست.

چیزی که در رابطه با توسعه تکنولوژی واضح است این است که توسعه تکنولوژی به خودی خود آینده ما را سرشار از موفقیت و آسایش نخواهد کرد و به خودی خود نیز آینده ی ما را سیاه و تباه نخواهد کرد. آنچه که انسان را حفظ می کند تکیه بر اخلاق بشری است. انسانیت توسط هیچ ماشین و هوش مصنوعی ای قابل آموختن نیست.

1- عاملی، سعیدرضا؛ دو فضایی شدن ها و آینده جهان

2- ted talk: 

The wonderful and terrifying implications of computers that can learn 



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها